04-11-12

sp.a: 'fijne witte rook'...

Patrick Janssens  nederlaag.jpg

Sp.a Herentals vult namen maar geen functies schepenen in

28.10.2012 - Er kwam dit weekend fijne witte rook uit de schouw bij de Sp.a in Herentals.

De partij gaf de namen vrij van de schepenen. Opvallende naam daarbij : na 4 jaar volgt Liese Bergen sportschepen Wies Verheyden op.
De 8 verkozenen van de Sp.a die de nieuwe Sp.a- gemeenteraadsfractie zullen uitmaken in de legislatuur 2013-2018 hebben dit weekend de knoop doorgehakt voor de invulling van de schepenmandaten.

S.pa verloor fors op 14/10 : de partij van burgemeester Peeters moest 3 zetels inleveren.   Dat betekent ook inleveren voor een pak mandaten.

Naast burgemeester Jan Peeters zal de sp.a-fractie volgende schepenen voordragen :  Jan Bertels; Wies Verheyden voor de eerste 4 jaar, daarna voor 2 jaar opgevolgd door Liese Bergen; en Anne-Mie Hendrickx.

Uittredend schepen van openbare werken Jos Schellens werd niet herkozen.

http://www.nnieuws.be/nieuws/59501/sp-a-herentals-vult-na...

Foto: In Antwerpen beleefde de sp.a een historische nederlaag. Patrick Janssens is geen burgemeester meer.

---

Geknoei met sociale woningen

vrouw.82jaar.op.straat.geelsehuisvesting.jpg

4 november 2012

hans.bonte.sp.a.vilvoorde, john.crombez.sp.a.vlaamsparlement, deconinck.sp.a, maya.detiege.sp.a.dekamer, david.geerts.sp.a., caroline.gennez.sp.a, kitir.sp.a, renaatlanduyt.sp.a, karin.temmerman.sp.a, bruno.tobback.sp.a, bruno.tuybens.sp.a.dekamer, dirk.vandermaelen.sp.a.dekamer, oostende.sp.a, ann.vanheste.sp.a, myriam.vanlerberghe.sp.a.dekamer

Beste,

Zoals jullie weten is uw politieke collega Freya Van den Bossche (sp.a) politiek verantwoordelijk voor het Woonbeleid in Vlaanderen.

Van den Bossche werd, zoals haar voorganger, ex-Vlaams minister van Wonen Marino Keulen (Open VLD), herhaaldelijk geschreven in verband met het geknoei van de Geelse Huisvesting.

Maar doordat zij niet reageerden, werden een gezinnetje en hun 82-jarige bedlegerige moeder, destijds als een vuilniszak op straat gezet.

Hierbij volgt een kopie van ons schrijven terzake van 3.3.2011 aan Freya Van den Bossche, dat onbeäntwoord bleef.

Het is niet omdat de sp.a zichzelf 'sociaal', 'progressief' en 'alternatief' noemt, dat zij ook allerlei geknoei met sociale woningen moet toelaten.

Ik reken erop dat deze zaak nog voor de eerstvolgende federale verkiezingen van 2004 waarop de Vlaamse kiezer zich opnieuw over u moet uitspreken, onderzocht wordt.

Jan Boeykens
voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

20:12 Gepost door activist in Actualiteit, fijne witte rook, sp.a | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.